Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Rundvlees: waar zit wat?

Rundvlees is ontzettend veelzijdig en zeer geliefd in de vele keukens over de hele wereld. Wanneer je aan rundvlees denkt, denk je aan sappige steaks, een overheerlijk stoofpotje en het veelzijdige gehakt.

De diverse rundvlees soorten bieden ons een onwijs breed spectrum aan smaken en texturen. Wij gaan in onze blog eens dieper in op waar al dat overheerlijke vlees zich eigenlijk bevindt en daarnaast gaan we ook eens goed kijken naar de bijzonderheden van de verschillende soorten rundvlees.

Het rund opgedeeld

We kunnen een rund gemakkelijk opdelen in verschillende grote delen, deze delen leveren ieder hun eigen vleessoort op. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: de rug, de zij, de borst, de buik en ook niet te vergeten de poten. Al deze delen kunnen wij nog een keer opdelen in kleinere secties. Hier haalt de slager dan weer de specifieke soorten uit.

De rug

Enkele van de meest gewaardeerde vleessoorten zijn afkomstig van de rug van de koe. Denk hierbij eens aan de entrecôte, de rib-eye en de tournedos. Deze stukken vlees zijn over het algemeen zeer gewild omdat ze zo ontzettend mals en ongelofelijk smaakvol zijn. Deze stukken zijn dan weer ontzettend goed om te grillen of bakken.

  • Entrecôte: Is afkomstig uit de dunne lende en is ontzettend geliefd om zijn iconische en overheerlijke vetmarmering.
  • Ribeye: Even een sidenote: het is echt een persoonlijk favoriet. De rib-eye wordt gesneden uit de ribsectie en staat met zijn overheerlijke vetmarmering bekend om de ongekende, overheerlijke en volle smaak.
  • Tournedos: Deze staat ook bekend als de ossenhaas. Het is een zeer malse en magere steak welke ook afkomstig is van de lende. Deze vleessoort zou je kunnen beschouwen als het meest luxe stukje vlees dat het rund beschikbaar heeft.

De Zij

De zij van het rund omvat eigenlijk de flank van het rund en de borst. Hier komen dan weer de vleessoorten vandaan die perfect zijn voor het langzaam koken, denk hierbij aan stoofvlees of slow cooking op de barbecue. Hier komen bijvoorbeeld de ribben vandaan.

  • Flanksteak: Deze vleessoort is hartstikke geschikt voor marinades en voor het grillen. Deze vleessoort wordt veel gebruikt in fajitas.
  • Short ribs: Dit zijn de korte ribben en zijn ontzettend goed voor slow cooking.

De borst en buik

Het voorste deel van de rund is vaak wat minder mals maar ontzettend smaakvol. Dit komt omdat het werkvlees is. Dit houdt in dat wanneer het veel in beweging is er veel bindweefsels ontstaan waardoor het vlees minder mals wordt. Dit maakt echter zoals ik zojuist vermeldde absoluut niets uit voor de smaak. Dit type rundvlees wordt vaak gebruikt voor gerechten waarbij langzame bereiding en garen absoluut key zijn. Dit kan het vlees namelijk een stuk zachter maken. Denk hierbij eens aan het vlees roken. Wil je hier graag meer over weten? Lees dan eens onze ontzettend interessante blog over het roken van vlees.

  • Borststuk: Deze vleessoort wordt veelal gebruikt voor het roken van vlees of het langzaam braden. Hier komt bijvoorbeeld brisket Het is een ontzettend geliefde vleessoort in Amerika en wordt veelal gerookt.
  • Buik: Hoewel niet zo populair als borststuk, kan het vetgehalte zorgen voor smaakvolle gerechten.

De poten

Ook de poten van het rund kan worden gezien als werkvlees. Dit bevat dus veel bindweefsel. Dit maakt deze vleessoorten zo geschikt voor gerechten welke een lange bereidingstijd hebben. Denk hierbij eens aan soepen en stoofpotjes.

  • Schouder: Misschien zelfs beter bekend als chuck. Deze vleessoort is perfect voor alles wat met stoofpotjes te maken heeft.
  • Schijf: Dit vlees is weer perfect voor veelal alles wat met gehakt te maken heeft, maar ook zeker de langzaam gegaarde gerechten.

De vleessoort bepaalt de bereiding

Zoals we al eerder vermeldde en je waarschijnlijk al hebt kunnen zien heeft iedere vleessoort zijn eigen vorm van bereiding. Zo krijgt het vlees de allerbeste smaak en textuur. Laten weens kijken naar enkele richtlijnen.

  • Steaks: Alle vleessoorten die hieronder vallen kun je het beste snel grillen of bakken op een hoge temperatuur. Vaak is het al genoeg om ze enkel dicht te schroeien aan alle kanten en daarmee de allerbeste smaakervaring te krijgen, geloof me.
  • Stoofvlees: Hoewel stoofvlees perfect is om langzaam te bereiden op een lage temperatuur heb ik toch één tip voor je. Probeer vleessoorten zoals sukade of riblappen eens te bakken zoals je een steak zou bakken. Ik kan je één ding zeggen. Echt overheerlijk.
  • Gehakt: Het meest veelzijdige vlees in alle keukens. Je kunt het echt voor vrijwel alles gebruiken. Denk hierbij aan hamburgers, gehaktballen en nog zoveel meer.

Duurzaamheid

Wanneer we rundvlees kopen of tegenwoordig eigenlijk vrijwel elk soort vlees denken we graag aan duurzaamheid en milieu. Nou durf ik gerust te zeggen dat rundvlees vrij hoge niveaus van omega-3 vetzuren en antioxidanten bevat, ontzettend gezond.

Conclusie

Wij van Vleesch.nl begrijpen als geen ander hoe belangrijk de verschillende vleessoorten kunnen zijn, afhankelijk van wat voor gerechten je graag maakt, wilt genieten van een luxe en overheerlijke steak of gewoonweg geniet van wat vlees te bieden heeft. Wij hebben daarom ook gekozen voor een ontzettend uitgebreid assortiment. Hiermee kunnen we jou op een optimale manier van dienst zijn. Probeer ons vlees eens uit en proef die overheerlijke en onvervalste smaak. We zeggen niet voor niets proeven = geloven.

Zoeken op vleessoort
Waarom Vleesch.nl?
Beoordeeld met een 9.8
Vóór 22:00 besteld morgen in huis
Service waar je op kunt bouwen
Klanten over ons

Al 3 stukken vlees geprobeerd. Goeie smaak, perfecte malsheid, mooie portie en een klein prijsje. Aldus een cadeautje voor de liefhebber.
Geef je om dierenwelzijn en verantwoord[...]

10 / 10
arda doan 1 maanden geleden

Zojuist een kalfsribeye gegeten, slechts één woord perfect. Dat is ook van toepassing op de info op de website, het assortiment, de prijsstelling, de verzending en het [...]

10 / 10
Aldert Rotting 3 maanden geleden

Ik heb mijn vleespakket ontvangen en het is zo heerlijk. Het vlees is mals en sappig, en die smaak, omg, is geweldig. Het is mijn beste ervaring in Nederland. Je kunt dit hoogwaardig[...]

10 / 10
Lolita Dzene 3 maanden geleden
Héérlijk mals vlees. Vriendelij[...]
10 / 10
Irene Lopes 3 maanden geleden

Voor de kerst een French rack besteld van 2,8 kilo. Alles perfect afgehandeld qua bestelling, email verkeer, afleveren en betaling. Goed persoonlijk contact. Vlees was erg mals en ui[...]

10 / 10
Arsenin Rodriguez 3 maanden geleden

ik heb nu voor de 2de keer rundvlees pakket besteld bij vleesche.nl besteld en het blijft overheerlijk vlees . lekker mals lekker smaak. het vlees wordt netjes verpakt bij je afgelev[...]

9 / 10
Anonymous 2018 4 maanden geleden
Bart is een aardige kerel en denkt heel erg m[...]
10 / 10
Carlo Wen 6 maanden geleden

Wat een geweldig bedrijf is dit. Echt alles klopt. Fijn klantcontact met de boer zelf. Bestellen gaat echt super makkelijk via bijvoorbeeld e-mail. Altijd leuke reacties terug! En da[...]

10 / 10
Mikal Zeedzen 9 maanden geleden

Snelle levering en goed aangekomen. De extra botten voor de hond gaan ze een flinke kluif aan hebben ????????????

10 / 10
Assie the Adorable BosTrol 1 jaren geleden

Voor de tweede keer besteld en blijf het zeker doen. Vlees is heerlijk. Ze leveren snel en het zijn zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aanbevelen.

9 / 10
Jolanda van Kruijsdijk - van den boomen 1 jaren geleden

Het is gewoon weer top vlees. Malser dan bij Bart kan je het niet krijgen. Het smelt gewoon op je tong. Besteld en dag later al geleverd

10 / 10
Tim Verkuijlen 1 jaren geleden

Zeer tevreden over Bart en zijn service! Super vriendelijk en snelle levering. Het vlees is echt super! Ik zou het iedereen aanraden.

9 / 10
Rob Steenstra 1 jaren geleden

heerlijk pakket vlees ontvangen gisterenavond. we eten weinig vlees, echter als we het eten dan altijd van Bart Lammers, snel geleverd, altijd leuk contact. Niet alleen zijn wij er b[...]

10 / 10
Carla Duyts 1 jaren geleden

Vleesch.nl .......een echte aanrader, mooie/lekkere vleesproducten voor een redelijke prijs, en rechtstreeks van de boer. De communicatie is ook echt super, snel en vriendelijk. Op d[...]

10 / 10
evert bruinekool 1 jaren geleden

Het vlees is heerlijk mals en van super kwaliteit.Bestellen is eenvoudig, levering en service zijn heel goed.en dit alles ook nog eens voor een prima prijs. Wij zijn en blijven hier [...]

10 / 10
Annemie Leenders 2 jaren geleden

Afgelopen donderdag het grote pakket kalfsvlees ontvangen. Super service alles netjes verpakt en gewicht en soort vermeld, koerier netjes op de opgegeven tijd aanwezig. Keurig.Zaterd[...]

10 / 10
M. Comijs 2 jaren geleden

Vandaag het stoofvlees klaar gemaakt .
Rauw geproefd smaak heerlijk. De kat keurde het ook goed ????
We zijn gewend het stoofvlees in de snelkookpan te bereiden met kruiden[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

We hebben weer een zelf samengesteld pakket Rund en Kalfsvlees mogen ontvangen.Onze ervaringen zijn dat de kwaliteit en smaak echt super zijn. Keurig verpakt en afgemeten porties,goe[...]

10 / 10
Ronald Brekelmans 2 jaren geleden

Vandaag heb ik de Kalfsentrecote besteld en klaargemaakt... wat was dat smullen zeg! Bedankt voor dit heerlijk stuk vlees Bart en tot de volgende bestelling!

10 / 10
Oran Blaycher 2 jaren geleden

vanavond wederom een heerlijk vleespakket mogen ontvangen, we zullen er van genieten, en dank voor de heerlijke lever die je erbij hebt gedaan, helemaal gratis en voor niets!

10 / 10
Carla Duyts 2 jaren geleden
10% korting?
Aan het laden...
Cookies op Vleesch. Vleesch gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie