Alles Categorieën Producten Pagina's Blogs
Categorieën
Pagina's
Blogs
Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Oma's Gehaktballen

Gang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 porties
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Bekijk alle recepten
Oma's Gehaktballen

Aan de slag

Kalfsgehakt recept: Oma’s gehaktballen

Auteur: Nalin

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 2 teentjes knoflook, gespeld en fijngemalen
  • 1 gesnipperde ui (optioneel)
  • 4 eetlepels Ketjap Manis
  • Paneermeel

Bereidingswijze oma’s gehaktballen

Pers de knoflook teentjes en mix deze samen met de Ketjap Manis door het gehakt. (Als je ui gebruikt moet je deze ook tegelijkertijd toevoegen). Kneed de mix in bolletjes en rol deze daarna door het paneermeel. Vervolgens bak je de gehaktballen in de pan en serveer je het vlees samen met jus naar uw keuze.

Tip: Bak de gehaktbal voor oma’s gehaktballen kort aan alle kanten, totdat de gehaktbal aan de buitenkant geen rauw vlees meer vertoont. Voeg daarna water toe in de pan en zet het vuur lager, zodat de gehaktballen nog goed van binnen kunnen garen. Op deze manier brandt het vlees niet aan en kun je het vocht dat overblijft als jus gebruiken. Echt ouderwets, dus!

Smakelijk eten!
Andere bekeken ook Wellicht ook iets voor jou?
10% korting?
Aan het laden...