Omschrijving
Soepvlees is een zeer magere vleessoort en is over het algemeen fijn van draad. Soepvlees is een multifunctionele en smaakvolle vleessoort dat de boventoon voert in vooral soepen, ons soepvlees is zo mals dat het bij uitstek ook gebruikt zou kunnen worden voor stoofgerechten. Echter raden we hiervoor natuurlijk altijd onze stoofvlees producten aan. Deze sluiten namelijk veel beter aan op het gerecht. Soepvlees is uiterst geschikt soep van te trekken. De structuur van het soort zorgt ervoor dat het vlees na het proces ‘ bij wijze van spreken’ smelt op jouw tong.
Bereidingswijze Soepvlees
Soepvlees is een vleessoort bedoeld voor soepen, haal jouw soepvlees een dag van tevoren uit de vriezer en laat het vlees ontdooien in de koelkast. Leg het soepvlees in koud water en laat het geheel langzaam garen. De reden dat we koud water vermelden is omdat je zo kunt voorkomen dat soepvlees taai wordt. Mocht gedurende "het proces" het water verminderen voeg dan simpelweg extra water toe. Zorg er overigens ook voor dat je soepvlees nooit onder de deksel gaart.