Omschrijving
De longhaas is de spier van het kalf die de longen laat bewegen. Daarom is het ook een steviger stukje vlees met een authentieke smaak. De kalfslonghaas is malser en bevat minder bindweefsel, en kan daarom als biefstuk om-en-om gebakken worden. Op deze manier krijg je een lekkere stevige buitenkant en een lekkere malse rosé kleurige binnenkant. De longhaas is een heerlijk stuk vlees met een erg volle smaak.
Bereidingswijze Kalfslonghaas
Voordat je begint, haal je de longhaas een half uur van te voren uit de koelkast, op deze manier komt het stuk vlees op kamertemperatuur. Bestrooi de longhaas met peper en zout. Verhit de pan met olie of boter. Wanneer de pan goed verhit is, leg je de longhaas in de pan en bak je het vlees om-en-om bruin. De kern moet goed rood blijven. Wanneer de het vlees rondom bruin is wikkel je het vlees in zilverfolie. Op deze manier gaart de longhaas door en blijven de sappen goed zitten. Wil jij leuke bijpassende gerechten weten? Neem dan een kijkje tussen onze recepten.