Niet goed, geld terug Vlees van Eigen Boerderij Traceerbaar, Natuurlijk & Eerlijk 100% smaakgarantie

Chuck-eye steak

De chuck-eye is een goedkoper, maar zeer smaakvol alternatief voor de: rib-eyes. Door de overheerlijke smaak & botermals karakter van de Chuck-eye, is het een steak die behoort tot mijn top vleeskeuzes. Probeer onze chuck eyes en proef het kwaliteitsverschil...

 

Rundvlees
100% genieten
Vanaf
€ 6,45
Prijs per kilo: € 22,99
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
In winkelwagen
Vleesch vol van smaak zoals het hoort...
Gratis verzending v.a. €100,- Nederland & België
Kies zelf je leverdag thuisbezorgd op maat
Vers vacuümverpakt professioneel ingevroren

Omschrijving

Chuck eye komt uit het ribstuk van het rund dat zich bevindt tussen de dunne lende en de hals, om precies te zijn komt chuck eye van de vijfde rib. Een de ene kant van het ribstuk worden de entrecôtes gesneden en aan de andere kant worden de riplappen gesneden. In het ribstuk zitten de chuck eye en de rib-eye naast elkaar. Dit maakt de chuck eye en de rib-eye in veel gevallen identiek. Het verschil is dat de chuck eye steak ook goed samen gaat met langzaam bereiden.

Enorm volle smaak: chuck eyes hebben een enorm volle smaak, daarnaast beschikken onze chuck-eyes over een zeer fijne draad en een dun vetlaagje dat tijdens het bakken opgebakken wordt. De chuck eye is ook uitstekend geschikt om te grillen, bakken of op de bbq.


Bereidingswijze Chuck eye

Zoals hierboven reeds beschreven, is een chuck eye uitermate geschikt om te bakken en/of grillen. De chuck-eye kan het beste om-en-om gebakken worden, zodat het vlees zijn overvolle smaak behoudt en dat de binnenkant heerlijk mals en rosé blijft.

Hoe bereiden: laat de chuck eye één dag van te voren in zijn vacuumverpakking ontdooien (in de koelkast). Haal de chuck eye ruim een half uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Indien gewest: bestrooi de chuck eye met peper en zout. Bak de chuck eye om-en-om in de pan en laat het vlees mooi bruin kleuren. Vervolgens wikkel je het vlees in zilverfolie en laat je het vlees in de folie voor enkele minuten doorgaren. Het vlees zal hierdoor alle sappen behouden wat de smaak ten goede komt. Enkele minuten verstreken? Haal de chuck eye uit de aluminiumfolie en geniet…

Advies nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00.
Bel ons
06-23496394
Stuur een e-mail
info@vleesch.nl
Maak je bestelling compleet Kies ook nog uit deze topproducten!
Rundvlees
Biefstuk
Biefstuk Vol van smaak, zacht en botermals Vanaf € 7,55
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Rundvlees
Rib-eye
Rib-eye Overvolle smaak & botermals karakter Vanaf € 5,25
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Rundvlees
Rundergehakt (zacht gekruid)
Rundergehakt (zacht gekruid) Zacht gekruid, sappig & smaakvol Vanaf € 3,55
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Rundvlees
Riblap
Riblap Overvolle smaak & botermals karakter Vanaf € 5,65
Bijna uitverkocht Bestel snel, dit product is bijna op!
Eerder bekeken Deze producten bekeek je eerder
Rundvlees
Chuck-eye steak
Chuck-eye steak Perfect alternatief voor Rib-eyes Vanaf € 6,45
Op voorraad Zéér snelle levering (op afspraak)
Chuck-eye steak
10% korting?
Aan het laden...