Omschrijving
Chuck eye komt uit het ribstuk van het rund dat zich bevindt tussen de dunne lende en de hals, om precies te zijn komt chuck eye van de vijfde rib. Een de ene kant van het ribstuk worden de entrecôtes gesneden en aan de andere kant worden de riplappen gesneden. In het ribstuk zitten de chuck eye en de rib-eye naast elkaar. Dit maakt de chuck eye en de rib-eye in veel gevallen identiek. Het verschil is dat de chuck eye steak ook goed samen gaat met langzaam bereiden.
Enorm volle smaak: chuck eyes hebben een enorm volle smaak, daarnaast beschikken onze chuck-eyes over een zeer fijne draad en een dun vetlaagje dat tijdens het bakken opgebakken wordt. De chuck eye is ook uitstekend geschikt om te grillen, bakken of op de bbq.
Bereidingswijze Chuck eye
Zoals hierboven reeds beschreven, is een chuck eye uitermate geschikt om te bakken en/of grillen. De chuck-eye kan het beste om-en-om gebakken worden, zodat het vlees zijn overvolle smaak behoudt en dat de binnenkant heerlijk mals en rosé blijft.
Hoe bereiden: laat de chuck eye één dag van te voren in zijn vacuumverpakking ontdooien (in de koelkast). Haal de chuck eye ruim een half uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Indien gewest: bestrooi de chuck eye met peper en zout. Bak de chuck eye om-en-om in de pan en laat het vlees mooi bruin kleuren. Vervolgens wikkel je het vlees in zilverfolie en laat je het vlees in de folie voor enkele minuten doorgaren. Het vlees zal hierdoor alle sappen behouden wat de smaak ten goede komt. Enkele minuten verstreken? Haal de chuck eye uit de aluminiumfolie en geniet…